سخن دبیر علمی جشنواره

پیوند بدنه پژوهشی به بدنه عملیاتی و نرم‌افزاری در شرکت دانش بنیان پارس آذرخش

بر اساس ماده یک «قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مصوب 1389»، شرکت‌های دانش‌بنیان عبارتند از شرکت‌ها یا مؤسسات خصوصی یا تعاونی که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش‌محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم‌افزارهای مربوطه تشکیل می‌شوند. همانطور که از این تعریف برمی‌آید، دانش و نوآوری از عوامل اصلی پیش‌برندۀ شرکت‌های دانش‌بنیان است. این شرکت‌ها برای توسعه، نیازمند بهره‌گیری از دانش‌ها و نتایج مجموعه پژوهش‌های مرتبط هستند تا بتوانند گام‌های واقعی و هدفمندی در جهت ارتقاء محصولات و خدمات خود بردارند.
در حوزه علم اطلاعات و دانش‌شناسی نیز سال‌های سال است که بدنه دانشگاهی و پژوهشی تلاش کرده تا با طراحی، هدایت و انجام پژوهش‌های مختلف به توسعه نرم‌افزارهای تخصصی و خدمات شرکت‌های فعال در این حوزه کمک کند. با این حال، با وجود برگزاری چند همایش و نشست علمی به نظر می‌رسد که در کمتر زمانی ارتباط درست و منسجمی برای بهره‌گیری از یافته‌های پژوهش‌های انجام شده در این شرکت‌ها پدید آمده باشد.
پس از آغاز به کار کمیته تحقیق و نوآوری شرکت دانش‌بنیان پارس‌آذرخش این پیشنهاد ارائه شد که به منظور بهره‌گیری از مجموعه یافته‌های پژوهش‌های پیشین در رابطه با محصولات و خدمات این شرکت، پایگاهی جامع تشکیل شود و بدین بهانه از پژوهشگران مرتبط تقدیری نیز به عمل آید. برای اجرای هرچه بهتر این ایده، پیشنهاد برگزاری جشنواره پژوهش‌های پارس‌آذرخشی ارائه شد تا بتوان از این طریق به تکمیل پایگاه پژوهش‌ها و همچنین تقدیر از پژوهشگران رسمیت بیشتری بخشید. خوشبختانه این پیشنهاد با استقبال اعضای کمیته، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت روبه‌رو شد و در حال حاضر شاهد ارائه فراخوان نخستین جشنواره هستیم.
برای برگزاری هرچه بهتر و با کیفیت‌تر این جشنواره مفتخریم که در خدمت اساتید و کارشناسان زبده و حرفه‌ای در بدنه کمیته علمی و داوری باشیم. امید داریم که با برگزاری موفق این جشنواره زمینه تدوین و انتشار مجموعه اولویت‌های پژوهشی و انجام حمایت‌ها و پشتیبانی‌های مادی و معنوی از اجرای این اولویت‌ها به شکل باکیفیتی فراهم گردد. از تمامی اساتید، پژوهشگران و صاحبان فکر و ایده که می‌توانند در این مسیر یاریگر ما باشند تقاضا دارم که با شرکت در این جشنواره به فرایند کاربردی‌سازی و عملیاتی‌کردن یافته‌های پژوهشی و مشارکت ذینفعانه در دستاوردهای یک شرکت دانش بنیان کمک کنند.

شرکت دانش‌بنیان پارس‌آذرخش این آمادگی را دارد که تا در این مسیر، پشتیبانی مادی و معنوی لازم را از اجرای ایده‌ها و طرح‌های برگزیده داشته باشد.

دکتر محمد زره‌ساز
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست